Centre de Psycho Oncologie

ONCO-PSY-COVID-19

PSYCHOLOGISCHE STEUN VOOR DE BEVOLKING VAN BRUSSEL

De COVID-19 pandemie kan aanzienlijke psychologische gevolgen hebben (bezorgdheid, angst, afzondering, enz.) door de confrontatie met de ziekte en door de getroffen volksgezondheidsmaatregelen (opsluiting, verbod voor familieleden om gehospitaliseerde patiënten te bezoeken, uitstel van bepaalde chirurgische ingrepen of onderzoeken, enz.)

Daarom mobiliseert het Centrum voor Psycho-Oncologie al zijn krachten om elke persoon (patiënt, familie, staatsburger) en specifiek voor COVID-19 psychologische interventies aan te bieden.

Onze telefoon (+ 32 2 538 03 27) en elektronische (secretariat@psycho-oncologie.be) lijnen zijn beschikbaar voor iedereen die contact wil opnemen met een psycholoog om informatie te zoeken, te luisteren, ondersteuning te bieden of psychologische hulp te bieden bij de COVID-19 pandemie. Ons centrum biedt psychologische interventies per telefoon, en individuele en groepstele-psychologische consulten aan.

U kunt op werkdagen van 9.30 tot 16.30 uur contact met ons secretariaat opnemen.

Buiten deze uren en in geval van nood, kunt u 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 contact met de hulpdienst "Tele-Onthaal" op het volgende telefoonnummer: 106 opnemen.

Bovendien zet het Centrum voor Psycho-Oncologie zijn psychologische interventies die specifiek gericht zijn op de moeilijkheden in verband met kanker en de behandeling ervan voort.

Ons team van psychologen blijft gemobiliseerd om de tele-psychologische ondersteuning te behouden die de patiënten en hun families kan helpen om met de ziekte en de gevolgen ervan om te gaan.

In het bijzonder, bieden wij de volgende diensten aan:

 • Psychologische ondersteuning voor mensen die met de ziekte worden geconfronteerd
 • Individuele en groepsinterventies gericht op het reguleren van emoties
 • Individuele en groepsrelaxatiesessies
 • Begeleidende patiënten die een ziek/gehospitaliseerd familielid hebben
 • Begeleidende patiënten die getroffen zijn door een sterfgeval
 • Psychologische ondersteuning voor kinderen met een zieke/gevangene ouder
 • Ondersteuning van ouders in de context van ziekte
 • Paar- en familie-interviews
 • Stopzetting van het roken

Coronavirus en kanker

PSYCHOLOGISCHE ONDERSTEUNING VOOR HET ZIEKENHUISPERSONEEL

In de voorhoede van de strijd tegen de COVID-19 pandemie kunnen gezondheidswerkers te maken krijgen met stress, onzekerheid en burn-out.

Daarom, mobiliseert het Centrum voor Psycho-Oncologie ook al zijn krachten om alle gezondheidswerkers en hun teams psychologische interventies aan te bieden die specifiek zijn voor de COVID-19 pandemie.

Onze telefoon (+ 32 2 538 03 27) en elektronische (secretariat@psycho-oncologie.be) lijnen zijn beschikbaar voor alle ziekenhuispersonneel die zeer gevraagd zijn en zullen worden door de COVID-19 pandemie. Ook hier worden psychologische interventies per telefoon aangeboden, evenals individuele en collectieve tele-psychologische consulten voor het ziekenhuispersoneel en teams.

U kunt op werkdagen van 9.30 tot 16.30 uur contact opnemen met ons secretariaat.

In het bijzonder, bieden wij de volgende diensten aan:

 • Individuele en groepsinterventie gericht op het reguleren van emoties
 • Individuele en groepsrelaxatiesessies
 • Individuele of teamondersteuning voor ziekenhuispersoneel die te maken hebben met een burn-out Communicatietraining