Centre de Psycho Oncologie

activiteit - patienten

Hulp bij het stoppen met roken

Waarom?

Stoppen met roken is uiterst belangrijk, zowel voor kankerpreventie als voor de ondersteuning van kankerbehandelingen, en ook simpelweg om de levenskwaliteit te verbeteren.

Veel rokende patiënten hebben het echter heel moeilijk om te stoppen met roken of om dat vol te houden. Dat wordt veroorzaakt door het feit dat in tabaksverslaving genetische, fysiologische, gedrags- en emotionele factoren meespelen.

Ons aanbod:

Een programma om te helpen stoppen met roken en dat vol te houden.

Het programma bestaat uit 7 individuele sessies gespreid over 3 maanden. Het is gericht op het aanleren van verschillende technieken voor emotie- en gedragsbeheersing gekoppeld aan de zin in en de behoefte aan het roken. Bij het programma horen ook het gebruik en de regelmatige opvolging van nicotinevervangers (patches, kauwgum e.d.).

Het doel is rokende patiënten de kans te bieden om onder begeleiding te experimenteren met het stoppen met roken en hen met behulp van verschillende technieken te helpen dat vol te houden.

Praktisch:

Elke patiënt die kanker heeft of gehad heeft en die rookt, ouder dan 18 jaar is en Frans spreekt en die hulp zoekt om te stoppen met roken en om het vol te houden, kan deelnemen aan het programma.

Contactpersoon:

Sara Oliver Ferrer op 02/539.19.61

Een psycho-onco e-mailadres aanmaken voor Sara

Met financiële steun van de GGC.