Centre de Psycho Oncologie

activiteit - patienten

Groepsbegeleiding bij nabehandeling van borstkanker

Waarom?

Kanker en de behandeling ervan vormen een zware emotionele uitdaging, niet alleen tijdens de periodes van diagnose en behandeling, maar ook na de behandeling. Het einde van de behandeling kan gepaard gaan met tegenstrijdige emoties: hoewel het vooral een opluchting is, kan het ook zorgen voor kwetsbaarheid en angst voor een mogelijk herval. Patiënten worden dan ook vaak heen en weer geslingerd tussen het verlangen om nieuwe plannen te maken en twijfel over hun toekomst. Binnen die context verdringen gedachten en emoties elkaar, wat soms leidt tot persoonlijke, relationele, familiale, sociale en/of professionele moeilijkheden.

Ons aanbod:

Een groepsbegeleiding in acht sessies met als doel, dankzij het delen van ervaringen in groep en het aanleren en gebruiken van technieken voor stressbeheersing, te helpen de emoties na de behandeling beter te controleren. Voorafgaand aan de groepssessies vindt een individueel gesprek met een psycholoog plaats.

Het Fonds de la Recherche Scientifique F.R.S-FNRS (Grant Télévie), de Vrienden van het Institut Bordet en het Fonds Suzanne Duchesne (Koning Boudewijnstichting) helpen dit programma te financieren.

Praktisch:

Contactpersoon:

Pauline Waroquier op 02/650.48.61

Pauline.waroquier@bordet.be

Met financiële steun van het Fonds de la Recherche Scientifique F.R.S-FNRS (Grant Télévie), het Fonds Suzanne Duchesne (Koning Boudewijnstichting), de GGC en de Vrienden van het Institut Bordet.